wie ben ik echt

00 De passiecirkel – inleiding

De kracht van wie je echt bent

De tweede helft van het boek gaat over de Passiecirkel©. Deze is door mij ontwikkeld naar aanleiding van mijn eigen ervaringen. Hij gaat over concrete stappen naar wie je eigenlijk altijd al wilde zijn en diep van binnen al bent. Jouw eigen weg vinden en gaan is belangrijker dan het einddoel.
Bij het vinden en realiseren van meer passie en missie doorloop je globaal het proces van de Passiecirkel©. Je kunt je voor verschillende onderwerpen op verschillende plaatsen in het proces bevinden.

passiecirkel

De stappen van de passiecirkel

  1. Vind je passie terug. Veel mensen weten niet meer wat hun werkelijke passie en levensdoel is. Hierbij ga je zo diep mogelijk. Hoe dieper je graaft, hoe onverwachter en mooier is de schat die je vindt.
  2. Vul het zo concreet mogelijk in. Hoe concreter je het kunt voelen, hoe concreter het resultaat zal zijn.
  3. Ruim je belemmeringen op. Als je die eenmaal kent, wil en kun je ze stoppen zodat je resultaat kunt gaan bereiken.
  4. Breek door, kies en doe waar je bang voor bent. Schrik niet meer terug voor de drempel.
  5. Volhard, oefen elke dag. Neem dagelijks een stapje in de richting van je passie en wees blij met wat je hebt.
  6. Neem afstand. Laat je controle los en durf te vertrouwen.
  7. Er is een stap 7, die wordt in het boek beschreven en wordt pas duidelijk als je zelf de andere stappen gemaakt hebt.

Je eigen weg vinden en gaan

Het unieke van de Passiecirkel© is dat hij niet alleen helpt bij het realiseren van je dromen, maar ook om ze helder te krijgen. Een uitgebreide toelichting van de stappen incl. oefeningen vind je natuurlijk in mijn boek ‘wie ben ik echt?’