2020

00 Wakker worden inleiding

We zitten midden in een verandering van tijdperk

De overgang naar een nieuw tijdperk, het aquariustijdperk gaat niet zonder slag of stoot. Dat wordt nu zichtbaar in heftige gebeurtenissen en veranderingen tussen 2020 tot 2023. Het gaat gepaard met meerdere crisissen, schandalen die naar boven komen en mogelijk ook nieuwe massaprotesten. In de volgende lessen meer over de positieve veranderingen die het in ons eigen leven kan opleveren, als we daar bewust voor kiezen.

Voel je je gevangen in het leven dat je hebt opgebouwd? Wil je het anders doen, maar ben je bang om iets te verliezen? Hoe vaker je jezelf wijsmaakt dat je gevangen zit, hoe meer je het gaat geloven. Maar je hebt altijd een keuze. Deze tijd en crisissen helpen ons om daarvan bewust te worden. Wat heb ik eigenlijk tot nu toe gedaan, en is dat wel wat ik ECHT wil?
Verandering is spannend. En als mens houden we van zekerheid, dat is veilig. Dus blijven we zo lang mogelijk zitten in dat keurslijf dat we onszelf hebben aangetrokken. Zelfs als dat gaat knellen. Totdat het zo erg knelt dat we gedwongen worden om het anders te gaan doen. Dan kun je niet anders dan je angst in de ogen kijken en stappen maken. Dan moet je wel buiten je comfortzone gaan en blijkt er ineens veel meer mogelijk dan je had gedacht. Je kunt het nieuwe toelaten en ervaren.

Moeten we protesteren en het kwaad bestrijden?

Je hebt corruptie en manipulatie gezien door politici en multinationals. Maar helpt protesteren en geweld? Goed en kwaad, twee kanten van dezelfde medaille, kennen we allemaal. Er wordt in complottheorieën gesproken over duistere krachten die ons klein willen houden door ons angst aan te jagen, bijvoorbeeld door een dodelijk virus te creëren. En dat we dat kwaad dus moeten bestrijden. Maar strijd roept nog meer strijd op, dat is de oude manier van reageren. Als ik het goed begrijp is dat de reactie die de mensheid 12.000 jaar geleden ook had en die tot een verwoestende oorlog leidde. Die fout maken we nu niet meer opnieuw. Probeer om de boosheid en het negatieve in jezelf niet weg te stoppen maar te omarmen. Het mag er zijn. De oplossing ligt niet buiten ons, maar zit juist in ons. Dat inzicht maakt creativiteit en kracht in ons vrij.

Hetzelfde geldt voor de complottheorieën dat we gevangen zijn in ‘the matrix’ of dat de machthebbers een nieuwe wereldorde willen. Kun je nog ergens op vertrouwen? Net zoals dat het goed is om niet teveel naar nieuwberichten te luisteren is het belangrijk om je hierin niet mee te laten slepen. Stel je open voor nieuwe informatie maar gebruik, ook bij deze cursus, de informatie die jouw intuïtie raakt en pas dat toe in je leven.

DE waarheid bestaat niet

Ieder heeft zijn eigen levenslessen en zijn eigen waarheid. Ik deel mijn levenslessen en wat ik verzameld heb aan informatie. We creëren allemaal onze eigen waarheid. Mijn doel is dat je zelf weer verbinding krijgt met je eigen wijsheid en meesterschap. Gebruik de informatie uit deze cursus die je aanspreekt en pas dat toe in je leven. En bereid je voor om zelf nieuwe informatie te ontvangen, de jaren 2020 tot en met 2023 kunnen we bijna ongemerkt energieën en informatie ontvangen als we er voor open staan. Je merkt misschien dat je snel moe bent, dat kan zijn omdat je lichaam reageert op die nieuwe energieën.

Wakker worden is aan jezelf werken

Wakker worden is bewust zijn van het proces en vanuit rust en vertrouwen de veranderingen ondersteunen. Het is bewust gebruik maken van de nieuwe tijds mogelijkheden en voldoening ervaren door je unieke bijdrage te leveren. Dat vraagt om werken aan jezelf.

We worden gebombardeerd met informatie die ons in een negatieve emoties brengt, denk maar aan de angst om ziek te worden en te overlijden aan corona, terwijl de kans daarop relatief nog steeds heel klein is. De kunst is om dagelijks eraan te werken om je emoties positief te houden. Dat werkt door in helderheid van denken en in je lichaam, o.a. doordat je dan een betere weerstand hebt tegen besmetting. Daar werken we aan in deze cursus. Het gaat dus niet alleen om de kennis die ik meegeef, maar vooral om de verandering in jezelf. Zodat je anders in de wereld zult staan en bewuster jouw bijdrage kunt leveren. En als we dit gezamenlijk doen veranderen we de wereld. Deze cursus geeft vertrouwen in dat proces omdat je het bij jezelf ervaart.

Bewust zijn brengt rust en ontspanning

Bewust je plek innemen vraagt moed, vertrouwen en helderheid.
Helderheid zodat je -door alle ruis heen, in alle chaos om je heen- weet wie je echt bent.
Durven vertrouwen en te luisteren naar je diepste verlangen, ook als het moeilijk/ongemakkelijk is.
Moed om stevig te (blijven) staan in je gevoelens en verlangens.
Bewust je plek innemen brengt rust, ontspanning en gelijkwaardigheid.

Praktisch

in de volgende hoofdstukken zullen er oefeningen worden aangeboden om meer meesterschap te bereiken en je trilling te verhogen.
De webinars zijn gepland op wo 27 mei en 17 juni

Sta je open voor de magie van het leven?

Magie is als je iets nog niet kunt verklaren vanuit je bestaande kaders. Ga je mee op ontdekkingsreis in de volgende hoofdstukken?